Beginnersopleiding

Deze opleiding start bij voldoende animo en in overleg met het bestuur. We gaan uit van een minimum aantal deelnemers van 8 personen.

De cursus wordt gegeven in circa 8 avonden + een examenavond. Deze cursus wordt gegeven in de brandweerkazerne van Wateringen Adres.

De kosten
voor de beginnersopleiding zijn op te vragen bij het bestuur.

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. Natuurlijk komen ook theoretische achtergronden en kennis van het menselijk lichaam aan bod.
De cursus wordt gegeven door een kaderinstructeur, en een lotus helpt mee om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken. Natuurlijk oefent u zelf ook op de avonden.

De cursus wordt afgesloten met een examen. U moet hiervoor minstens 16 jaar oud zijn. Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een examenteam, bestaande uit een arts, een kaderinstructeur en een Lotusslachtoffer. Het omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte.
Het eenheidsdiploma EHBO is 2 jaar geldig. Als u lid wordt van de vereniging, wordt uw diploma steeds voor 2 jaar verlengd, op voorwaarde dat u de herhalingslessen volgt en daardoor voldoet aan de competentie eisen.
Klik voor meer informatie Gevorderden

Mocht u interesse hebben in het volgen van de beginnersopleiding, dan kunt u informatie krijgen bij: secretariaat@ehbowateringen.nl