Beginnersopleiding

Deze opleiding start meestal in september of oktober, maar kan ook in overleg ineen andere maand starten. We gaan uit van een minimum aantal deelnemers van 8 personen.

De cursus wordt gegeven circa 8 avonden + een examenavond. Elke avond start om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur en wordt gehouden in de brandweerkazerne van Wateringen. (adres)

De kosten
voor de beginnersopleiding bedragen € 200,- inclusief leermiddelen en het examen.

In minimaal 8 lessen van 3 lesuren leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. Natuurlijk komen ook theoretische achtergronden en kennis van het menselijk lichaam aan bod.
De cursus wordt gegeven door een kaderinstructeur, een lotus helpt mee om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken. Natuurlijk oefent u zelf ook op de avonden.

De cursus wordt afgesloten met een examen. U moet hiervoor minstens 16 jaar oud zijn. Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een examenteam, bestaande uit een arts, een kaderinstructeur en een Lotusslachtoffer. Het omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte.
Het eenheidsdiploma EHBO is 2 jaar geldig. Als u lid wordt van de vereniging, wordt uw diploma steeds voor 2 jaar verlengd, indien u de herhalingslessen volgt en daardoor voldoet aan de competentie eisen. (zie cursus gevorderden)

Mocht u interesse hebben in het volgen van de beginnersopleiding, dan kunt u informatie krijgen bij: secretariaat@ehbowateringen.nl